DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

  

 
JAKÝ BYL ROK 2010? 
 


30. prosince 2010 - byl u nás Ježíšek :)

  • Ani jsme se nenadály a už tu byl zase Ježíšek a zase nám udělal velikou radost :) Holkám spoustou dobrot, hraček, či novými pelíšky, páníkům taky spoustou dárků různého zaměření...hlavně si ale užíváme volna, které máme, vstáváme kdy se nám líbí, procházkujeme a výletujeme do aleluja, byli jsme na Radhošti, Pustevnách, Haldě Ema, a podnikli spoustu mrazivých procházek Ostravou...užíváme si a zítra odjedeme pod Lysou horu na Silvestra, takže výletů ještě pár bude :) Fotečky taky nějaké budou, ale až mi je moje sestřička dodá :) Zde přikládám dvě pelechové, tedy jak si holky užívají nových pelíšků :)
  • Pravděpodobně je to poslední aktualizace v tomto roce, a tak tedy děkujeme všem našim pravidelným či náhodným čtenářům za pozornost, všem přejeme krásný nový a pohodový rok 2011 a k tomu hlavně hromadu zdravíčka, protože to je to nejdůležitější...mno a pak ať Vám to dobře běhá, tančí, pase, atd atd. :) V příštím roce a slibuju, že se zajímavou aktualizací brzy po Novém roce napřečtenou :)

 

21. prosince 2010 - co se u nás děje? :)

  • ...mno pořád něco :) S Algidou pořád agilitíme, intenzivkujeme a trénujeme, byli jsme na dvou víkendových intenzivkách v Klokočově, po nichž mám konečně pocit, že to začíná trochu nějak vypadat, a že se trochu hneme kupředu :) Malé - opravdu malé videjko z našeho snažení můžete vidět tady:
    ... mám z Algouše radost a hlavně mám radost, že tu radost vnímá i naše okolí a hlavně naše trenérka Lucka, které moc děkujeme :) ... máme cíl, tak je o motivaci postaráno :) ... na druhou intenzivku za náma přijela ségra Rorinka s Dančou a musím říci, že to byly opravdu luxusně prožité dny ... takových více :)
  • mno jinak si užíváme sněhu a blbneme v něm, ale protože je Dorinka více než po půl roce ostřihaná, tak jenom chvilkově, protože jí je pořád zima :)
  • a v neposlední řadě jsme byly na další kontrole Dorinčiny čelisti a dohodnout další postup v léčbě ... když jí to doktor prohmatával, trnula mi krev v žilách, neboť s ní točil do všech stran, nic neříkal a pak se najednou usmál a řekl ... jo, vypadá to moc dobře :) ... tak jsme se dohodli a po polovině ledna čeká Dorinku snad již opravdu poslední operace, kdy ji fixační drát vytáhnou a po cca 1,5 měsíci od tohoto zásahu by - pokud vše půjde jak má - měla být již úplně fit :) ... celkově po více než půl roce a nesčetně návštěv na veterině ... tak teď to jen nezakřiknout :)

19. listopadu 2010 - Marod Dorinka VI.

  • Měsíc a půl utekl jako voda a Dorinku čekaly další kontrolní RTG její zlomené čelisti.  Už dlouho byli v jejích očích vidět rarášci, a tak jsem nabyla dojmu, že už je určitě v pořádku, s kostičkou jistojistě zahojenou, a že tento posváteční den bude tím dnem, kdy budeme mít svátek, protože ze skříně vytáhnu všechny hračky a budeme si moci opět hrát. Na veterině probíhalo vše jak mělo, Dorinka nekladla narkóze odpor a hezky usnula, asi za půl hodinky mi ji už dávali na termopodložce do čekárny k probuzení. Paní doktorka mi naznačila, že to vypadá dobře, ale že to musí posoudit pan doktor...a tak jsme čekaly, Dorince se asi něco hezkého zdálo, protože se ne a ne probudit...to se nakonec podařilo a my jsme si šly do ordinace poslechnout ortel...a musím říci, že jsem z něj byla v prvé chvíli děsně zklamaná...Dorinčina čelist sice srůstá, ale pomalinku, tím pádem pro nás platí vše, co doposud... kašičky, kašičky, kašičky a žádné hračky...doktoři mi ukázali RTG snímky na nichž je vidět jak se to vyvíjí...kostička srůstá, ale tím, že není zpevněna tou titanovou dlahou, která by ji držela pevně a neumožnila žádný pohyb, ale pouze drátem, který ty mikropohyby kosti umožňuje, dochází ke tření a zpomalování srůstání...uklidnili mě však, že to opravdu srůstá, je tam vytvořen svalek, který pomalu kostnatí a vše je na dobré, ale hodně pomalé cestě k uzdravení...takže zákazy platí pořád, hračky jsou stále ve skříni, ale po včerejším mírném zaváhání jsme zpět plny odhodlání se s tím poprat a všem ukázat. Další dobrou zprávou je i to, že doktoři pořád zamýšlejí drát vytáhnout (kdyby nezamýšleli, nehojilo by se to :) ) ... takže v polovině ledna zase narkóza a snad lepší výsledek...je to pořádná zkouška trpělivosti, ale stojí nám to za to!!!

1. obr - Dorinka na veterině při probouzení z narkózy, 2. obr. Dorinka dnes ráno už s čertíky v očích :)

17. listopadu 2010 - veselé videjko s Dorinkou aneb učíme se na povel kýchat :)

  • Pořád jsme ve stádiu rekonvalescence, Dorinka s námi už chodí na dlouhé procházky a výlety, ale stále nesmí kousat, hrát si, aportovat, baští jenom kašičky a hračky jsou pro ni tabu...mno a tak se učíme všechno možné, za co dostává pidi ňaminky a užívá si toho, že je středobodem :) Mno a tak se stalo, že jsme se začaly učit na povel kýchat :) ... mno a jak ji to jde, posuďte sami :) PS: zítra na nás myslete, čeká nás čtvrtá narkóza a druhé kontrolní RTg, tak snad vše dopadne dobře!!!

 

 

15. listopadu 2010 - pasení v Libhošti

  • Během uplynulých pár dní jsme opět nelenily a po super tréninku agility (tuto sezónu poprvé v hale s měkkým pilinovým povrchem ve Sviadnově - au moje svaly :)), jsme taky výletovali - konečně i s Dorinkou, která zvládla porci prvních pooperačních cca 12 kilometrů bez sebemenšího problému :) ... a protože nám počasí pořád přeje :) Jak řekl včera (14. listopadu při zcela jasném počasí a teplotě kolem 18 st) jeden chytrý muž: "takhle by mohlo být až do března a pak se oteplit :)" využili jsme volnějšího víkendu a vyrazili s klukama opět po třech týdnech na ovečky...tentokráte jsme jeli do Libhoště, jejichž ovečky jsou pověstné svými úprky z ohrady :) Algi byla mnohem a mnohem lepší než prvně, ovečky ji zajímaly, podstatně lépe nám šlo také balancování a když jsme je dostaly ven z košáru, napoprvé kostrbatě, ale poté už velmi krásně si je vedla napříč pastvinami a pak zase zpět a ani jednou - byť se o to několikrát ty potvory malé pokoušely - nám neutekly :) Bylo nám řečeno, že na to, že je viděla v jejím věku podruhé - pracuje krásně a má na zkoušky i případné trialy...moc nás to potěšilo, nicméně naší hlavní zábavou je agility, takže uvidíme, co s těmi ovečkami ve volných chvílích uděláme :) Zde jsou fotky, děkuji Danovi za propůjčení foťáku Ondráškovi a mu tedy za fotodokumentaci :)
  • Držte nám palečky 18. listopadu - jdeme s Dorinkou na další kontrolní RTG! Děkujeme! Snad nás pan doktor potěší!!!

 
4. listopadu 2010 - Algida Ice a já - video agility trénink z 28. října + jiné
 
 
 
  • Mno tak to všechno dobře dopadlo, videjko je tady přímo spustitelné a pomocí webové podpory a jejich rady jsem našla ztracenou historii v novinkách :) (pro ty co neví, všechno se mi to tady potentilo kvůli onoho videa :D)Takže jsem v podstatě šťastný člověk :) jo a čtyřkolé Sluníčko jsem dneska odvezla do jeho zimoviště, kde se pomalinku chystá na zimní spánek...

24. října 2010 - Dorinka měla 6. narozeniny + Algida poprvé páska ovečky :)

  • Dorinka oslavila své šesté narozeniny, a tak ji přejeme všecinko nejlepší, hlavně zdravíčko, ať všechny další kontroly s tlamičkou dopadnou dobře a dokroři Tě už netrápí!!! Jsi naše sluníčko sluníčkovaté, moc se těšíme, až si budeme spolu moci plnohodnotně hrát!!! Dorinka dostala spoustu vitamínů a ňaminek a taky jeden balonek, který je teď ještě schovaný, ale moc doufáme, že po 18.11, kdy nás čekají kontrolní RTG, nám už hračky povolííí!!! 

  • Algida si dneska vyzkoušela pasení. Byli jsme se společně s klukama Danem, Filipem a Ondráškem kouknout na ovečky. V takové blízkosti a možnost s nimi pracovat měla ve svých 2,5 letech úplně poprvé a abych pravdu řekla, myslela jsem, že je bude chtít zakousnout nebo o ně nebude mít zájem. Zpočátku nevěděla co po ni chci, hovínka od oveček označila jako dobrou doplňkovou stravu, ale po čase se o ty kulaté bečící věci začala více a více zajímat :) Bylo to vážně moc zajímavé a myslím, že ji to i vcelku šlo :)   Posuďte sami, zde jsou obrázky :)

 

   

  

18. října 2010 - RTG snímky Dorinčiny čelisti

  • Tak se k nám konečně dostaly a vy se můžete kouknout jak to s Dorinčinou tlamičkou vypadá...

    

17. října 2010 - Foto z výletu + zprávy o marodovi

  • slíbené fotečky Toma Mohily z výletu do Raduně jsou tady.
  • Jinak veledůležitá zpráva o Dorince je ta, že jsme dnešním dnem po neuvěřitelných šesti týdnech skončili užívání antibiotických léků a jsme tedy ve fázi, kdy čekáme jak dopadnou druhé kontrolní RTG snímky, které nás čekají kolem 15. listopadu. Do té doby pro nás platí stejně přísný režim jako doposud, ale už žáááádnéééé léééky !!!!
  • Mno  a poslední novinkou je nová kolonka v menu s názvem i obsahem věnující se Canisterapii, tak kuk tam ...

                                              

12. října 2010 - Víkend plný výletů

  • Na uplynulý víkend jsem se moc těšila. Měli jsme naplánovány hned dva výlety a já se těšila na to, že prostě a jednoduše vypnu. Dorinka by ještě takovou porci ujetých a našlapaných kilometrů nezvládla, tak jsem ji svěřila do vynikající lázeňské péče mých rodičů. V sobotu ráno jsme se probudili do hustohusté mlhy, která se opravdu dala krájet. Vzala jsem Algouška, klíče od Slůněte a pomalu se po paměti vydala hledat naši garáž :) A protože jsem byla úspěšná, před devátou ranní jsme již v plné polní stáli na místě srazu a začali se sjíždět i další výletníci, směrem od tramvajek se z mlhy vynořil i Ondráš. Ano ano, jeli jsme na tradiční podzimní autíčkový výlet Ostravsko-karvinského Škoda clubu, jehož cílem byla letos Karlova Studánka. Sjelo se nás nakonec 9 pravoplatných čtyřkolých účastníků a jeden spotřebák. Mlha opadla až někde za Opavou, cesta příjemně ubíhala, ale vlivem pozdního odjezdu z Ostravy a zabloudění poloviny účastníků jsme do cíle dorazili až kolem půl jedné. Většina osádky pak zavelela – hurá na oběd – a tak se sen o krásné procházce kolem vodopádů směrem na Praděd pomalu rozplýval. To umocnil pak ještě arogantní číšník v hotelu Džbán, díky němuž jsme z hospody odcházeli někteří nenajezení po třetí odpolední. My výšlapu chtiví jsme se prodrali do čela skupiny a výrazným krokem směřovali peloton k vodopádům…u parkoviště se však peloton potrhal a k Bílé Opavě nás šlo poskrovnu…Jak jsme později zjistili, odpadlá část pelotonu zamířila k další občerstvovací stanici, tentokráte na zákusek :P my jsme se však nenechali odradit a podél šumící říčky směřovali vzhůru. Bohužel sluníčko už se schovávalo a tak jsme těsně pod vodopády zaveleli k ústupu. Vrchol nebyl z bezpečnostních důvodů dosažen…sešli jsme i tak spokojení k autíčkům, počkali než se celá skupina opět sejde a pozvolna se rozjeli směrem domů…byl krásný podzimní sluníčkový den, který výletu moc přál…za volantem Sluníčka jsem si to pořádně užila a spokojená jsem jej vracela večer do garáže…Karlova Studánka nám ten den však všechny krásy neukázala…příště musíme vyrazit dříve a oběd nechat na potom :)

    Neděle se nesla v duchu pejskařské „expedice 10.10.10“, nicméně i ta zažila mnoho změn. Původní plánované místo se vlivem onemocnění hlavního organizátora Filipa přeměnilo na neplánovanou lokalitu i se zredukovaným počtem účastníků…protože odřekl Filip, a pak i Dan nahlodalo to i Verču s Tomem a my s Ondrášem a Algi najednou stáli venku na zastávce úplně sami. To se mi ale nelíbilo, kontaktovala jsem vyšší místa a nakonec slovo dalo slovo a my se sešli v téměř úplném počtu (mimo Filipa) na zcela jiném místě – v Raduni. Přidali se k nám i Maršálci, a tak jsme vesele procházkovali tamním lesoparkem. Kolem jedné jsme hladoví usedli v restauraci Raduňka, kde se ale k nelibosti nás všech opakoval sobotní scénář z hostince Džbán. Ani po dvou hodinách jsme se jídla nedočkali, tak jsme se přemístili do vedlejší vesnice, kde už vše bylo v pořádku. Stihli jsme oslavit dvoje narozeniny i Váňovo vítězství,  v Mokrých Lazcích naskočit na vlak a navečer vyzvednout spokojenou a taky vyprocházkovanou Dorinku z lázní…

     

    Víkend plný výletů skončil a my se těšíme na další! Fotečky z Raduně budou :)


6. října 2010 - Dárečky nejen pro maroda :)
  • Chtěla bych touto cestou ještě jednou poděkovat všem, kteří nám držíte palečky a není Vám Dorinčino zdravíčko lhostejné. Velmi si vážíme podpory, které se nám dostává v jakékoliv formě. Včera a dneska nám přišel poštou balíček, který byl plný vitamínů, bašty a doplňků stravy pro Dorinku, keksíků a hraček pro Algouše i paničku :) Moc všem děkujeme!!! Ani nevíte jak nám to pomáhá, Dorinka musí baštit jen kašičky, takže vitamíny, pasty a podobně jsou více než potřeba a my si je teď vzhledem k finanční náročnosti léčby nemůžeme jen tak dovolit...patří Vám všem moc velký dík!

4. října 2010 - Život s marodem V. - kontrolní RTG
  • Tak máme po kontrolních RTG Dorinčiny čelisti...jak dopadly? Čelist drží tam kde má, hojí se to prý hezky, ale zhojené to ještě není...zákazy platí dál, satelit už nemusíme nosit pořád...antibiotika ještě 14 dní...pak máme na chvíli pokoj a ode dneška za 6 týdnů další kontrolní snímky...Dorinka se teď cítí jako po flámu, ale pozitivní je, že se to hojí a prý hezky :) ... Mno, tak jsem to zase zakřikla...Dorince se doma přitížilo, začala zvracet a být apatická, tak jsme po telefonické konzultaci musely na veterinu zase...dostala injekce od bolesti a proti zvracení, byla podchlazená a tak teď zahříváme..už se jí trošinku ulevilo a spíme...zítra další kontrola :( Ach ty narkózy...
  • Ale už je jí lépe a já doufám, že se bude její tlamička pěkně hojit i nadále a za těch šest týdnů nám řeknou samé dobré zprávy!!!

3. října 2010 - S marodem na výlet aneb super víkend nejen v ZOO Olomouc
  • Už dlouho tomu, co jsme se s našimi agilitími přáteli - Moničkou, Rasťou, Lukym a Attískem - domlouvali na společném víkendu. Situace se od té doby vyvíjela různě a já hlavně kvůli stavu Dorinky nevěděla, jestli se nám ono setkání podaří...mno a nakonec se - za zvýšených bezpečnostních opatření v podobě sledování satelitního příjimače Dorinky - podařilo! Vyrazili jsme v sobotu ráno za husté mlhy, která byla tak hustá, že by se dala krájet v nadstandartním počtu čtyřnožců, neb naše sehrané družstvo doplnila i pudlí nebojsa Aida, kterou jsem měla na hlídání. V Olomouci nás přivítalo krásné sluníčko a za chvíli na to se před branami ZOO objevili i naši hostitelé...V ZOO jsme strávili skoro půl dne, všichni pesani si to maximálně užívali a my se museli smát...byli jsme jak rodičové, jen naše ratolesti, které měly radost ze zvířátek, měly čtyři nohy :) Z Aidulky se vyklubala nebojacná holka, která zkoumala co se dalo, Dorinka byla za přísného dohledu na čas zbavena satelitního přijímače a Algida se rozhodla ukázat všem kočičkám :) nějak ji nevadilo, že mnohé jsou větší než ona :) Po báječném dni v ZOO jsme se vypravili do království Chrenkových a nakonec jsme tam ve velmi příjemné atmosféře zůstali až do dnešního odpoledne, ráno jsme měli luxusní snídani, a pak velmi příjemnou procházku, takže jsme si všichni odpočinuli...strašpytlík Aida vůbec nebyla strašpytlík, Algida ukázala své skryté vlohy na frisbee a Dorinka nabrala společně s námi dvounožci síly a pohodu před zítřejšími kontrolními RTG v celkové narkóze...doufám, že pohoda z víkendu se zítra projeví a pan doktor nám řekne pozitivní zprávy o tom, jak to vypadá s Dorinčinou čelistí!!!
  • Moc děkujeme Monči a Rastíkovi, protože bylo u Vás naprosto parádně a moc se těšíme na příště!!! Rasťo chystej letadýlko a my masírujem svaly na powerball :D

             

28. září 2010 - Vzpomínka na léto + život s marodem IV.
  • "Kdo si počká, ten se dočká" říkala teta Dejna a měla pravdu :) po více než měsíci nám dodala krásné fotečky provoněné létem, větřkovickým agi táborem a pohodou :) moc jí za ně děkujeme :) krom krásných slámových obrázků zde máme i pár Dorinčiných agilitích ... Dorinka totiž po více než dvou letech stála opět na startu závodu ... pro radost, jako doskokan, ale že jí to šlo :)

      

  • No a jak na tom náš marod je? Včera jsme byly na další kontrole ... tentokráte nepřinesla žádné nové pozitivní informace, zánět v tlamičce je sice pryč, dásně se po tak těžkém zákroku hezky stahují, ale ke stavu čelisti nám tentokráte nic neřekli...tak nezbývá nic jiného, než doufat, že se stav nezhoršil a ještě týden vydržet do kontrolních RTG v celkové narkoze...dostaly jsme další injekci depotních antibiotik a ještě další k užívání ... není to lehké, pořád být v nejistotě jak to všechno dopadne a bude, žit v nouzovém a úsporném režimu, nic nemoci, pořád lítat na veterinu ... ale nebojte, nevzdáváme to... jen je to náročné ... mno ale už ji čumáček i vyholená místečka krásně zarůstají, na satelit si dobře zvykla a je to prvotřídní závislák, co mě nespustí z očí ... zvládá to statečně a bojovat nepřestává, a je to právě ona, co drží i mě, takže se nebojím, že se s tím nepoperem :) a Algi s Ondráškem nám vydatně pomáhají :)

16. září 2010 - Marod Dorinka III.
  • Krátké info jak žijem s marodem... Dorinka si na satelit (lampičku) zvykla a dokonce už i ví, jak jej obelstít a získat do jeho útrob věc, na kterou si udělala zálusk a kterou přitom nesmí...z toho vyplývá, že marod se naučil krásně využívat svého nemocného stavu...a místo aby byla zodpovědná, nezůstává nic dlužna své pověsti a prostě vymýšlí, abychom se snad nenudily...21. 9. jí vytáhnout stehy, ale satelit nám pravděpodobně na hlavě zůstane minimálně do RTG, protože jinak je ten tvor prostě k neuhlídání...a tedy v bezprostředním ohrožení...
  • 13. 9. 2010 jsme byly na další kontrole - na kolikáté jsem raději už přestala počítat, protože pořád platí, že jsme na veterině více než doma...Dorinka dostala speciální injekci s depotními antibiotiky, které se uvolňují po dobu 14 dní a udržují jejich správnou hladinu v tělíčku...zase ji doktorka zkontrolovala tlamičku a jizvu, vše vypadá tak jak má...jenže - pořád to opakuji - dovnitř nevidíme, a tak si prostě musíme do 4. října počkat...to nás čekají kontrolní RTG v celkové narkóze a po nich budeme vědět jestli kostička bojuje stejně jako my všichni a snaží se srůst, byť to nemá jednoduché...
  • Víkend před kontrolou jsme se v rámci odreagovací kůry vypravily na jeden den do Větřkovic na agi intenzivku, tu si užila hlavně Algida - Dorinka plnila roli do deky zabaleného satelitního pozorovatele :)
  • Touto cestou moc děkujeme všem, kteří nám drží palečky i těm, kteří nám nějakou drobností udělali radost :) Dorinka tak má na pár dní co baštit a k tomu ještě speciální výživovou pastu, aby když je pouze na kašičkách neztrácela všechny potřebné živiny :) Jste zlatí, díky!
9. září 2010 - Marod Dorinka II.
  • Tak máme po další kontrole... Panu doktorovi se tlamička líbila - pochválil nás za ustupující otok a i při pohmatu čelisti tvrdil, že vše je na svém místě a že ustupuje i bolestivost... nicméně prognózy se nemění - kost je slabá, spojená drátem, tedy ne zcela pevně tak, jak by to spojila titanová dlaha, která tam však nešla kvůli špatnému stavu kosti vložit... nesmíme tedy vůbec nic, ani kousat, žvýkat, hrát si, nic...a jak dlouho to potrvá, bude záležet na schopnosti kostičky se regenerovat a srůst...zatím je na jakékoli závěry brzy, optimismem doktoři zatím nesrší... kostička je tenká a slabá, bude mít tedy moc práce k tomu, aby se zpevnila a dobře srostla... jakýkoliv posun kosti je v tomto případě špatně, proto tak striktní nařízení... poučení pro všechny - nepodceňujte zubní kámen a paradentózu u svých psů, hlavní příčinou, proč se toto stalo, byla právě narušená kost vlivem těchto faktorů :( Další kontroly nás čekají 13. 9., vytahování stehů 21. 9. a poté kontrolní RTG... zakládáme dobrovolnou sbírku na Dorinku :) ;) Jinak stále bojujem a bojovat budem :)
Dorinka se mnou v práci...
 
 
8. září 2010 - Marod Dorinka I.
  • Ani nevím jak začít...byla neděle 29. 8. 2010, krásný relativně sluníčkový den...byli jsme na chaloupce, kde jsme přijeli v sobotu večer z úžasného canisterapeutického setkání Podaných rukou, o.s. Dorinka i tam byla za jednu z hlavních hrdinek večera, všechny okouzlila svou bezprostředností...v neděli ráno jsme si všichni užívali chalupářské idylky, Dorinka pobíhala s plyšovou kostičkou, pořád ji aportovala, prala se s ní až nakonec, při snaze ji co nejlépe a nejrychleji zachytit strašlivě zakňučela...nikdo nevěděl co se stalo, ale Dorinka od té chvíle byla úplně někdo jiný...bolela ji tlama, ale nic konkrétního se nám nepodařilo vypozorovat...její stav se v průběhu dne nezlepšil a tak jsme neváhali a odpoledne dojeli na veterinu...první předběžná diagnóza zněla "fraktura dolní čelisti"...do smíchu mi nebylo, ale paní doktorka mi popsala celý zákrok a mělo to být relativně v pohodě...
  • Druhý den v pondělí ve 14 hod jsme tedy nastoupily na kliniku, kde nás čekala řada vyšetření a hlavně RTG snímky, které měly potvrdit či vyvrátit první diagnózu...v 15:30 mi doktoři řekli, že se o zlomeninu nejedná, ja se zaradovala, oni ji zatím při jedné narkóze odstraňovali zubní kámen a já čekala doma...v 16:30 jsem si ji měla vyzvednout...bylo 17:45 a s notným zpožděním si mne volali dovnitř...Dorinka byla na termopodložce na kapačkách, ještě v hlubokém spánku a mě si doktoři vedli k počítači s RTG snímky...první skutečně zlomeninu neodkryl - byla totiž schována za zubem...nicméně při odstraňování zubího kamene jim zub pod kterým byla vypadl a celou tu hrůzu odkryl...takže další RTG a už podstatně horší zprávy...v tlamičce měla po zubním kameni velký zánět, který byl předtím skrytý, ten se musel vyléčit, takže ji nechali zlomenou čelist jen v tkáni a týden jsme se připravovaly na další zákrok...v plánu byla osteosyntéza - tedy vložení titanové ploténky k čelisti...Dorinka se velmi pěkně hojila a ikdyž měla stále zlomenou čelist nedávala to najevo...je to prostě bojovník s velkým srdíčkem, co nezná slovo "vzdát se"...
   
První den po první operaci...tak jsme nocovaly a pohled na maroda...
  • Následující dny proběhly ještě dvě kontroly a v pátek byl určen termín druhé - zásadní - operace...
  • Pondělí 6. 9. 2010 ... 8:45 jsem odvedla Dorinku na nutnou hospitalizaci...koukala tak smutně když jsem odcházela...byly to dlouhé předlouhé hodiny čekání, ale v 17:30 jsem se dočkala...volal pan doktor, že je po operaci, že se to však nepovedlo podle jejich představ...kostička byla tak slabá, že jim při snaze uchytit na ni titanovou ploténku praskala a drtila se...museli tedy přistoupit k rezervnímu řešení - drátování - drát však drží jen formu a tvar - Dorinka tak nesmí kousat, žvýkat, hrát si...může přijímat jen tekutou stravu...vidina do budoucna není moc příznivá...aportování a přetahování je věcí naprosto zakázanou a naprosté vyléčení asi taky věcí nereálnou...my se však nevzdáváme a budeme bojovat...přes noc musela zůstat na klinice, byla na kapačkách, infuzích a morfiu...
  • Úterý 7. 9. 2010 ... 8:22 ...telefonovala jsem značně nervózní a se strachem na veterinu, jak to moje Sluníčko přečkalo noc...paní doktorka mi hned vlila krev do žil, když označila Dorinku za partyzánku bojovnou, sdělila mi, že na ni i trošinku zavrtěla ocáskem a že si ji budu moci odpoledne vyzvednout !!! Nemohla jsem se dočkat ! Ve dvě odpoledne jsem už ťukala na dveře ordinace a oni mi ji donesli...všichni v čekárně to věděli, to byla radost jakou v životě neviděl...teď mi spinká na klíně, spokojená, že jsme spolu a odhodlaná všem ukázat, že ten aportek do tlamičky zase jednou vezme!!! Další kontrola je ve čtvrtek a předběžně nás čeká ještě kontrolní RTG a vytahování drátu...tak snad se kostička vzpamatuje a sroste tak pevně, aby Dorinka mohla dál dovádět, ikdyž nám to zatím lékaři nepředvídají a drží nás při zemi...
      
 Dorinka po druhé operaci...stehy jsou venku, jizva vevnitř...satelit nám překáží...
 
 
21:15 ... konečně jsme přemohly ten ošklivý satelit a Dorinka usnula :)
 
 
15. srpna 2010 - Algida je CHOVNÁ !!!
  • Konečně aktualizace !!! V následujících řádcích se dočtete, co zajímavého se událo během posledních dvou měsíců :) Omlouvám se za zpoždění, je toho víc než moc a nějak nestíhám :)
 
  • 8. srpna 2010 jsme se vypravili v poměrně hojném zastoupení na Dny BCCCZ do Brna, kde mimojiné probíhala i bonitace. My s Algidou byly taky přihlášené, a tak po předvedení se v kruhu a posouzení všech jejích fyzických i povahových vlastností můžeme konstatovat, že Algoušek byla shledána standartu plemene odpovídající a jednou se tedy můžeme těšit na štěňátka :) V rámci Dnů BCCCZ proběhl i třetí v pořadí sraz CHS Rainy Love. Takže o zábavu nebyla nouze, udělalo se spousta nových společných foteček a mohlo se vyrazit vstříct dalšímu dobrodružství :)
   
 Foto: Rodinné setkání krásně zachytil kdo jiný než Tom Mohila, kujem :)
  • To na sebe nenechalo dlouho čekat, neb jsme cestou zpátky vyrazily do Větřkovic, kde jsme si týden užívaly agility tábora. Počasí přálo, každý den jsme trávili u parkuru několik hodin, večery pak u ohně nebo jinde, nicméně vždy byly naplněny srandou, pohodou, relaxem...A nebyla by to Algida, kdyby něco nevymyslela, tak si ve čtvrtek odpoledne rozřezala v rybníce nohu, byla osvobozena od tréninku (nuceně pod antibiotiky) a mě na parkurech krásně prohnala Dorinka :) Běhat nezapomněla a metelila jak tryskomyš :) Domů jsme se vrátily všechny tři spokojené a příjemně unavené, jen Algida musí doléčit nohu...Díky všem zúčastněným, hlavně pak Dejnušce a Peti za skvělou atmosféru na chatičce č. 16, Markétce za časté hostování a Luce hlavně za trpělivost...slibuju, že se polepším... Teta Dejna něco málo nafotila, tak sem časem přibude možná i odkaz :)
 
  • 23. - 25. července 2010 - HUNDERTGANG 2O1O aneb Vánoce, Vánoce přicházejí aneb nejlepší setkání majitelů a nadšenců vozů Š 1000 MB - Š 110R u nás...tato dlouhoočekávaná akce opravdu přišla. Téma srazu bylo luxusní, vše se točilo kolem Vánoc a nutno podotknouti, že tyto Vánoce byly naprosto pohodové, bez těch stresů a shonu kolem...v týdnu před srazíkem jsem připravila Slůně (Š 100 L) a v pátek ráno jsme vyrazili do Poděbrad...netřeba se sáhodlouze rozepisovat, jako každoročně byl sraz exluzivní, počasí sice nepřálo, ale nám otrlým ze severu to vůbec nevadilo...hrálo se zpívalo, soutěžilo ve všemožných i nemožných soutěžích, AOSka byla celá věnována přípravám Vánoc, takže jsme pekli cukroví, sázeli stromeček, lovili kapra...večer pak zpívali koledy a dostávali dárky...v Poděbradech na lázeňské kolonádě se volila elegance, lázenští hosté se brzy nechali polapit duchem Vánoc a někteří dokonce zpívali koledy s námi...Bylo perfektně a následující tři dny vše jen utvrdily...cestu domů jsme si zpříjemnily (já, Algi a Zuzka) v Českém Ráji...Slůně naprosto bez problémů ujelo 890 km s neuvěřitelnou spotřebou 5,94 litrů /100 km ... příští rok nás čeká další zajímavé dobrodružství a pokud se najdou dva odvážní, tak i originální téma srazu - Svatba :)
  
 Foto: Kačer (ofiko fotograf HG 2010)
  • 26. - 27. června 2010 - agility intenzivka ve Větřkovicích - jak jinak super !!! Fotodokumentoval Tom Mohila, dííky :)
   
 
  • 15. června 2010 - prodělala Algida poslední nutné vyšetření na oční choroby k tomu, aby mohla být uchovněna s výsledkem PRA/CEA negativní - Algida je tedy prostá očních vad :)
 
  • 10. června 2010 - hola hola, další studium volá :) Tak mi to nedalo a myšlenková výzva se stala skutečností...ten den jsem se vypravila na přijímací zkoušky na FF UK (Filozofická fakulta Univerzity Karlovy) na doktorské studium v obodu Moderních hospodářských dějin...Sice si s výsledkama dali na čas, ale o to víc byl jejich obsah potěšující...Byla jsem přijata a 20. září se jedu zapsat na další štúdia...já si holt nedám pokoj...sem to píšu hlavně proto, abyste mě v případě laxního přístupu pořádně kopali do oněch míst, ať to nějak vypadá :D
 
  • V tuto chvíli hlásím konec aktualizace...pokud jsem na něco zapomněla, tak se omlouvám :)
 
 
 
 
6. června 2010 - 1. PTCP ... canisterapeutické zkoušky ... máme splněno :)
  • Většina z Vás ví, že od loňského září chodíme pravidelně na canisterapeutické návštěvy do Domova seniorů v Havířově a protože to holkám moc jde, rozhodla jsem se někdy na podzim, že v prvním možném termínu absolvujeme canisterapeutické zkoušky, abychom naše snažení zoficiálnily a hlavně, abychom získaly nějakou záštitu jak pro nás, tak pro instituce, kam chodíme na terapie. Organizací, které se canisterapii věnují mnoho není, a tak vyšel čas zkoušek až na začatek června...měly jsme však dost času na přípravu, jezdily jsme do F-M (sídlo Podaných rukou, o.s. www.canisterapie.info) na setkání a tréninky, pod odborným dozorem navštívily domovy a připravovaly se na všechny záludnosti povahových testů... první červnový víkend začal poměrně smolně - zlomeným klíčem v zámku od bytu, pokračoval smolně i při snaze dojet do Větřkovic (kde se to všechno konalo) přes Fulnek a skončil smolně při poměrně komplikované závadě v serpentinách u Bílovce zakouslým brzdovým válcem a totálně rozpáleným kolem...smůlu jsme si však s holkama vybraly jinde a celý víkend se nám dařilo výborně...Algi i Dori zvládly úkoly z poslušnosti (klas. kynologie - chůze u nohy, obraty, sedni, lehni, odložení, přivolání) bez problémů a další testování v hloučku lidí, invalidní vozík, berle, deštník, lekavé podněty, dráždivost a útlum, polohování, setkání s cizí osobou (s různým typem postižení) taky tak...po dvou dnech pod drobnohledem šestičlenné zkušební komise jsme si v neděli kolem poledne slavnostně převzaly osvědčení a zároveň se staly členkami Podanýh rukou, naše snažení je tedy již plně oficiální :) Babičky a dědečci v domově to nepoznají, ale my máme jistotu a záštitu pro naši práci :) A tady je důkaz místo slibu :)
 
   
 
 
4. května 2010 - Severníííí vííítr je krutýýýý aneb sraz prchajících stanů v Boskovicích 2010
  • Bylo nebylo, no prostě někdy v únoru jsem se přichomejtla ke kolegovi Míšovi a slovo dalo slovo a my se domluvili, že pakliže se nic šíleného nestane, na přelomu dubna a května, tedy na prvního máje, vyrazíme do Boskovic (cca 150 km od Kopřivnice) na sraz prchajících stanů (rozumněj Velorexů) ... mno a ani jsme se nenadáli a už jsme se v pátek po práci skládali do hadráka...já se pochlapila a moje batožina nebyla o nic větší než ta Míšova (kdo je znalých poměrů ví, že Velorex úložný prostor prostě nemá, neb invalidi - pro které toto vozítko původně určeno bylo - na dovolené prostě nejezdí :) ... vyrazili jsme ... počasí přálo, cesta příjemně ubíhala, sem tam se nachomejtla nějaká ne zrovna plánovaná technická přestávka (v podobě přidřeného motoru), ale vcelku plynule jsme celí šťastní dorazili do cíle...zaregistrovali se, přemístili do kempu, postavili stan a já začala poznávat nové lidi :) nutno podotknouti banda je to rovněž více než skvělá, jen oproti škodovákům více mezinárodní...a tak se nedalo čemu divit a už jsme hráli v polsko - česko - slovenském složení na kytaru a mandolínku a pěli jak o dušu...hymně srazu (Severní vítr z vrchní prchni) pomaličku odeznělo, protože polský kytarista hrál pořád dokola sambady, sambady, sambady...což si většina účastníků srazového sezení pak neustále žádala jako přídavek :D Nutno podotknouti, že v mém případě byla prodělána velmi pečlivá defragmentace disku, takže valná většina pozdní noci je mi známa hlavně z vyprávění :) (ach ty seznamovací panáky :) ... sobotní ráno bylo ve znamení prudkého deště...odjeli jsme do Boskovic na hlavní místo srazu, někteří posnídali a vypravili se plnit všemožné i nemožné úkoly hlavního závodu ... nejvtipnější byl asi ten, kdy se měla posádka v naprosto uzavřeném Velorexu vzájemně co nejrychleji převléknout do trika toho druhého :) ... úkoly byly přepestré, ale tolik srandy co u jejich plnění bylo, snad nepamatuju... po dokončení závodu jsme se přemístili do kempu, obezřetně se vyhli hlavnímu centru zábavy a udělali jenom dobře...v neděli ráno jsem se prozměnu mohla smát já :) na kukačku dorazil i kamarád Myschak s kilečkem, tak jsme do noci kecali a užívali si naprosto skvělé pozornosti přihlížející veřejnosti, která bez přestávek okukovala příkolečková vozítka ... v neděli ráno jsme se vydali na kolonu Boskovicema - cca 150 stanů prchalo ulicemi za jásotů diváků a asistence policie :) no a pak  už jsme jen počkali na výsledky - překvapivě jsme nevyhráli :) - a fičeli jsme dom... mno a za Prostějovem to přišlo :) Byla jsem skoro násilně přinucena k řízení, ale pak jsem za to byla neskutečně vděčná :) Mno a tak jsme dojeli domů a já od neděle pokukuju po inzerci, kdo kde kdy a za kolik prodá prchající stan na třech kolečkách :) Byl to úžasný víkend, se skvělými lidmi, kterým touto cestou děkuji za prima přijetí :) a taky Míšovi, že mě tam vzal jako mitfáru :)
 
  • Fotečky jsou k vidění tady, níž je pár na ukázku :)
     
 
 
25. dubna 2010 - Slůně je vzhůru !!!
  • Konečně nastal správný čas vyrazit probudit to krásné bílé stvoření :) A že se budilo parádně :) V sobotu jsem Slůně jen vytlačila ze stodoly, nechala přes noc nabít baterku, vše zkontrolovala a v neděli dopoledne dílo dokonala :) Sluníčko naskočilo na první otočení klíčkem a za chvíli si to velmi spokojeně a pravidelně brumlalo :) poté proběhla důkladná očista a následně i první projížďka :) brzdy trochu lenivé, ale motor svěží...po pár probržděních si to sedlo a už to brzdí jako dřív :) Slůně se vzbudilo do růžova... poprvé vidělo i svého mladšího bráchu Sněhuláka, a tak Vám teď představuji svůj bílý okřídlený vozový park :)
 
  
 
19. dubna 2010 - Agility intenzivka Větřkovice
  • V týdnu před intenzivkou mě doslova a do písmene skolil bacil...udeřil tak velkou silou, že jsem si myslela, že snad do Větřkovic ani neodjedu, ale dělala jsem vše pro to, abychom tam byly...což se povedlo, a přestože nebyl bacil přemluven po dobrém, opustil mé tělo násilnou formou vcelku dobrovolně v průběhu tréninku :) Počasí vyšlo na jedničku, sopečný prach nás nezasypal, a tak jsme se snažily zase se něco naučit a zlepšit v tom, co už trochu umíme...Sešla se skvělá parta, které nevadil ani mrazivý první letošní táborák :) Moc prima víkend...fotečky jsou od Toma Mohily (více u Verči zde) ...
 
  
  
 
... a od Dana (www.vixie.wbs.cz ) ... Děkujeme :)
 
 
 
 
13. dubna 2010 - Algi oslavila svoje 2. narozeniny !!!
  • Ani jsme se nenadáli a ta dříve malá kulička oslavila své druhé narozeniny...Pořád to vidím jako dneska...noc ze soboty na neděli, nemůžu spát jakoby se někde něco dělo, koukám z okna chaloupky jak světlo pouličních lamp svítí na cestu...a v 3:30 to začalo :) Holky se začaly klubat na svět, ta moje zmrzlinová v čase 5:45 :) Děkuji Verči, Airinko a celá Hružíkovic smečko za to, jakou parťačku jste mi dali, protože v ní mám přesně to, o čem jsem snila od dob, kdy byla Airinka ještě taky štěnátko...

  • Moje sluníčko zmrzlinové, přejeme Ti s Dorinkou, ať máš pořád co na práci, ať nám to spolu dobře běhá, nekosíme překážky, ať jedeme na co nejvíce výletů, mno prostě a jednoduše, ať je Tvá psí dušička spokojená a šťastná...ze všeho nejvíc Ti ale přeji zdravíčko a žádné nemoci a úrazy, protože těch bylo za ten Tvůj krátký život už dost, nemyslíš? :)
  • K narozeninám jsme se - jako správné baby - vypravily všechny tři na nákupy...vlezly jsme do petšopu (rozumněj do toho nejlepšího psího obchodu, co si každá psí ženská může přát - maj tam pod střechou snad úplně všechno) a vyrazily k regálů plného pískacích a gumových nesmyslů...z pohledu páníka v dost špatně zvolený okamžik, neb kolem toho výše zmíněného regálu poletovalo dítko a pískalo na kde co...i na to, na co nešlo pískat :) mno a zcela jistě velkým nedopatřením písklo i na cosi ve tvaru divoké kachny, co jako divoká kachna i vypadalo...a dokonce to i tak zagdákalo...Algi zbystřila, uviděla kačenku, drapla ji do tlamy a měla vybráno...zuřivě s ní pískala - a pak při mé snaze přesvědčit ji ať si vybere něco jiného - se na mě jen nevinně koukla...no jo, máš narozeniny, vzaly jsme fogla a šly jsme platit...232 Kč za pískací hračku, mno co bych pro ty svoje Sluníčka neudělala...však týden o chlebu to spraví :) Při cestě domů se za námi otáčeli úplně všichni, protože z huby vykukovala křídla a hlava a vydávalo to zvuky jak kachna v posledním tažení :D
  
11. dubna 2010 - co všechno vodnéééés čas :)
  • Ani jsme se nenadály a je další měsíc pryč :) A co všechno vodnéééés čas? Spoustu úžasných výletů, nějaké závody, tréninky, canisterapii a podobně...vezmeme to popořadě...nejprve jsme se první jarní den vydali ve velmi početné výpravě na Čeladnou za Maršálky, kde jsme se pomuchlovali se štěňátky krátkosrsté kolie Airinky, poslední víkend v březnu jsme závodili na Ostravském poháru agility, povelikonoční dny jsme byli v Praze a tento upršený víkend jsme procházkovali ostravskými zákoutími...mezičas jsme si přes týdny zpestřily canisterapií a canisterapeutickými "treninky" a taky vyraženým zubem (Algida prý potřebovala dírku na špagety :) a hodinami na veterině...prostě klasika, nenudíme se... :)
  • Muchlovačka se štěňátky ... Maršálovic Airince se narodilo 8 krásných štěňátek a my se - ve velmi početné výpravě - vydali na jejich obhlídku a taky pořádnou lekci socializace. Tolik lidí a pesanů ti malí rarášci snad v životě neviděli, ale po chvíli se rozkoukali a pořádně dováděli. My jsme pak dali kafčo a vypravili jsme se na prochajdu po Pobeskydí...měli jsme s sebou fotodokumentátora Toma a výsledek jeho snažení můžete vidět zde...
  • Ostravský pohár Agility aneb po dvou letech na startu závodu, poprvé s Faustem ... Teta Markétka onemocněla, měla zaplacené startovné a neměla náhradníka...a tak se mě týden před závody ptala...nechceš běhat s Faustem? A já, dyť jsme spolu v životě neběželi...a Markétka, to neva, můžete běžet jen tak pro radost...a já, no proč ne a tak jsme do toho šli...během onoho týdne jsme s Faustíkem stihli jeden trénink, kdy nám to víc nešlo než šlo :) a v sobotu jsme se poprvé postavili na start...mno a světe div se, prý se na to dalo i koukat :) Faustík se snažil, a tak jsme si vyběhali v openu i jumpu umístění v první desítce a zkoušku jsme spolu dokonce vyhráli :) V neděli jsme sklouzli na úroveň našeho předešlého tréninkového snažení, a tak jsme se vydiskali, ale i tak to byly úžasné pocity a hlavně hnací motorek pro mě a trénink s Algouškem...ten pocit na startu byl totiž moc fajn a já se těším, až se na něj s Algi jednou poprvé postavíme :) Makeko a Týnku, díky :)
  
  • Canisterapie s Makekou ... nabídla jsem Markétce, aby s námi chodila do domova důchodců na canisterapii ... (my jinak chodíme ještě na canis "treninky" do Frýdku-Místku, kde se pilně připravujeme na zkoušky, které nás v červnu čekají ... Makeka souhlasila, a tak jsme se vypravily... Makeka vzala foťáček, máme tedy zase nějaké fotečky ... po cestě domů byla ta naše jinak upovídaná teta pořádně zamlklá...vstřebávala dojmy...není to nic snadného, ale to úsilí za ty rozzářené obličeje, úsměvy či povídaní a cvičení prostě stojí, viď teta :)  foto tady !!!
 
  • Hody, hody doprovody.... tradiční intenzivka ve Stodůlkách...parádní lidi, parádní počasí, supr trénink, supr strávený čas, krásné foto - díky naHáčku :) (www.fotohacko.cz)
       

 

 

 

3. března 2010 - přestěhovaly jsme se !!! + další události
  • Néé, nebojte...web zůstává stále stejný, jen naše bydliště se změnilo :) Tak nějak to přišlo, ani nevíme jak a tak jsme celý minulý víkend za vydatné pomoci Vosáků stěhovaly...teď ladíme detaily (po práci do večera)  a už brzy tam budeme doma...příští týden mi tam zapojí i internet, takže budeme stále na příjmu :)
 
11. ledna 2010 - foto z novoroční procházky Straníkem
  • několik málo foteček z procházky, další dostaneme na CDčku a další můžete vidět u Verči na webu :) Sníh napadl až den poté :) fotil šikula Tom, děkujeme :)
 
      
 
10. ledna 2010 - V. Hanácká národní výstava psů Olomouc
  • Někdy v listopadu minulého roku jsem se rozhodla přihlásit Algidu na další výstavu, tentokráte do Olomouce. Řídící se heslem "třikrát a dost" jsem po NVP v Ostravě (duben 2009) zvolila jako druhou a předposlední výstavní taškařici právě tuto v Olomouci. Přihlásil se na ni i Dan s Vixinkou, účast přislíbila Verča, a tak jsme se těšili na sranda výpravu...mno když řeknu, že týden po přihlášení Algi onemocněla, pohubla a vylínala, den před výstavou napadlo hromady sněhu a cesty byly nesjízdné, že i Verča, která nám měla holky vystavit podlehla kalamitnímu počasí, vydali jsme se dneska ráno na výstavu s Danem sami a to vlakem :) Začlo to tedy více než dobře...oba nezkušení, oba bez rádce a oba nepřipravení...tak jsme to prostě pojali jako sranda den, a tak to nakonec i probíhalo...hned ráno jsem zapomněla doma pár důležitých věcí, pro které jsem se musela vracet...po přijetí do Olmíku a najití pavilonu G jsme zjistili, že kvalita výstavy od loňska nikam neposkočila a ticíce psů a lidí se tísnilo opět na malinkém prostoru...do toho břečka a hnusno...proto jsme jakékoli snahy o úpravu srsti holek vzdali předem...postavili jsme jim stan, a pak koukali jak to teda v tom kruhu chodí, kdy se ukazujou zuby, kdy se kdo jak točí, atd...po chvíli jsme už byli rádcové my :) když se na nás obracela o radu nějaké slečna - asi jsme působili zkušeně :D...při zkušebním kolečku v kruhu mi ruplo výstavní vodítko, pak si Algi venku připokadila celý zadek, a tak nečekaná nervozita, která se ze startu dostavila pomalu opadávala... Vixinka si odbyla svou výstavní premiéru se supr výsledkem a pak už jsme šly na řadu my dvě...v mezitřídě jsme měly neskutečně velkou konkurenci...i pan rozhodčí vyjádřil obavy jak to v tak silné konkurenci (seděl jsem sám v přeplněném kupé :) ) zvládneme...a pak se šlo na věc...nejprve zoubky, celkový pohmat a pak klus...Algi si spletla výstavní kruh s běžeckými závody, nasadila ostré tempo ve snaze zaběhnout výstavní okruh v rekordním čase a já za ní v kruhu jen vlála jak mávátko na prvního máje...po snaze ji zabrzdit párkem před čumákem vypadala jak kůň s klapkama na očích a táhla vesele dál...pak přišel výstavní postoj - poprvé něco na jedničku :) pochvala před nastoupenou jednotkou a posudek:
 
  • rozhodčí Tibor Havelka (SK): Výborná 1 - Jemně modelovaná hlava, zatím nepatrně rozbíhavých linií, nehotový front, dobře zaúhlená, zle předvedena v pohybu...
 
  • pan rozhodčí mi pak ještě říkal, že je to škoda, ať na tom pohybu zapracujem - my jsme pracovaly, ale Algi to prostě pojala po svém... :) nakonec bylo opravdu vcelku veselo, díky Danovi, že to nevzdal a bojoval s náma...tak teď v dubnu v Ostravě nás čeká poslední výstavní štace a pak hurá s ní na hřebík :) Fotky z Olmíku možná budou :)
 
1. ledna 2010 - Silvestrovské chaloupkování
  • Poslední dny roku 2009 jsme strávili ve společnosti skvělé bandy lidí ( Dostalci, Airinkoví, Rorinkovic, Fuf a já + hafuti) na naší malé a útulné chaloupce ve Straníku. A protože jsme byli a loučili se s rokem ve stranické vesnici, nakupovali ve stranickém obchodě, chodili po stranických kopcích, apod. nejoblíbenější zábavou bylo hraní hry Ivana Mládka - "Soudruhu, nezlob se!" ... vřele doporučuju - hra Vás vrátí do osmdesátých let, stanou se z Vás korupcí zdecimovaní soudruzi, generální tajemníci ÚV KSČ, pachtící se po tom prchnout do BRD :) Samozřejmě, že jsme neseděli jen ve vyhřátém pokoji u kamen, ale - přestože počasí příliš přející nebylo - podnikali jsme řadu procházek po okolí, vymýšleli dosud nevymyšlené atd. Cenu zlaté vařečky s přehledem obdržela MuraUca, která se starala o naše břuška nejlépe...no prostě hodně ve stručnosti - bylo skvěle a úžasně, pokecali jsme o všem možném i nemožném, vypili jsme i to, co se vypít nedalo, a prostě jsme si to jednoduše všichni moc užili...takže díky všem!!!
  • PS: na Nový rok jsme podnikli úžasnou vycházku do okolních kopců a protože s náma byl i fotograf Tom, můžete se těšit na šupa dupa fotky :) 
27. prosince 2009
  • I nás navštívil Ježíšek :) A co od něj dostaly Dorinka s Algidou? Koukněte na obrázky :) Ježíšku děkujém :)
 
  • Využily jsme krásného slunečného, pravda trošku jarního počasí a vydaly jsme se společně s Danem a Vixinkou a Filipem s Darcy na tříhodinovou procházku do Komenského sadů v centru Ostravy. Holky lítaly jak divé a Algi si opravdu užívala plnými doušky to, že už oficiálně může dovádět bez omezení kvůli léčení. Na fotečkách níže si povšimněte, jak jsou Algi s Vix sehraná dvojka - dokáží na povel postavit i ucho :) :) :)
  
 
21. prosince 2009
  • Přestože ještě pořád nejsme (Algida) oficiálně zdraví, vydaly jsme se dneska se svolením veterináře (pod podmínkou tepla a relativního klidu) s oběma psíma holkama po měsíci nicnedělání a léčení na canisterapii do našeho milého domova seniorů v Havířově...a protože nám jedna návštěva kvůli nemoci již v listopadu odpadla, těšili se na nás snad úplně všichni...holky jako tradičně rozdávaly úsměvy všem kolem sebe a celý den nám velice rychle utekl...Zítra nám držte palečky...Algidu čeká další nemilé vyšetření a snad už i oficiální prohlášení za zdravou a akce schopnou ...snad už ty breberky má z tělíčka fuč :)
 
  
 
 
12. prosince 2009
  • Protože nám nařízení pana doktora opět zkřížilo plány a i další intenzivní trénink agility kvůli léčbě a nuceného odpočinku padl, musely jsme si vymyslet jinou činnost. Algida svou nadbytečnou energii vybíjela na nebohém Pištovi, kterého dostala jako dáreček od své chovatelky Verči s Airinkou...(foto níže - vyfoceno ještě před jejím destrukčním zásahem :) ...moc děkujeme, foto po destrukčním zásahu raději ukazovat nebudu, protože nám už nikdo nic nedá :)
  • No a taky bylo potřeba začít léčit Sněhuláka, tak aby nám mohl začít pilně a oddaně sloužit...Po odstrojení na nás čekalo milé překvapení, Hulda je ještě v lepší kondici než jsme původně mysleli, takže o to větší radost z něj teď máme...sundali jsme zničený blatník, nárazník, vyměnili tlumič a pružinu, nový nárazník už máme nachystaný a aby jsme mohli vyjet, potřebujeme ještě nalakovat nový blatník...
  • No a v neposlední řadě jsem dneska vytvořila obrázkový rodokmen Algouška...tak koukněte :)
  
 
 
10. prosince 2009
  • Pořád marodíme...jen, co jsme vyléčily kašlík u všech holek, hned jsme se někde přichomejtly k zánětu močových cest a ledvin...no a kdo jiný než Algoušek...ale nebojte, podchytily jsme to včas...bereme antibiotika a v úterý příští týden jdeme snad na poslední kontrolu v tomto roce...naštěstí to není infekční, takže malým nic nehrozí :) Algi je už skoro fit, byt je jí malý, ale musím ji udržet v teple a klidu ať už si můžeme oddechnout :) Tak se mějte krásně a držte nám palečky ať už je to za náma :)
 
28. listopadu 2009 - odpoledne
  • Tak přeci jen se u nás dnes něco málo děje :o) Holky nabírají síly, prášky začaly zabírat i Dorince a už se tolik nedusí, ikdyž ke spokojenosti máme ještě hodně daleko :o( Taková je u nás teď noclehárna...
   
  • A zatímco se u nás takhle spalo, vydali jsme se s taťkou pro "Sněhuláka"..."Sněhulák" aneb Škoda Felicia r.v. 1995 je náš nový přírůstek do smečky...má 4 kola, je bílý (jak jinak :o) ) a bude nás vozit na cvičáky, do práce, na výlety a tak různě...nyní se nachází v servise a až bude fit (prodělal lehký ťukec z levé strany), tak ho ofiko představíme...zatím tedy jen dvě mobilní fotečky k nakouknutí...
 
 
28. listopadu 2009 - ráno
  • Nic zásadního se u nás neděje...snad jen to, že Algi se pozvolna uzdravuje (dneska zatím ani náznak kašle) a její tělesná schránka už překypuje energií, která v ní musí v rámci klidového režimu zůstat až do středy, kdy budeme moci pomalinku začít odpouštět :o) Nemilá věc ale postihla Dorinku...přesně po týdnu od počátku Algouškova kuckání se zařadila na seznam kuckajících...a opět v noci a opět s velkou razancí...už máme po konzultaci s veterinou, Dorinka dostává stejné léky a snad se to u ní tak nerozjede jako u Algouška...a do týdne bude fit...takže místo aktivního víkendu, máme víkend marodící a odpočívací...pevně věřím, že na dlouhou dobu naposled :o)
 
23. listopadu 2009
  • Na víkend jsme se s psíma holkama moc těšily, měly jsme naplánovaný trénink a na neděli další pěší výletnickou expedici...jenže člověk míní a situace mění...trénink byl a Algouškovi to moc šlo :o), večer jsme pak přišly domů, nakoupily na nedělní výlet a večer ještě dováděly (já a moje velevážená návštěva Zuzka) s psíma holkama...Pak mi přišla zpráva od Filipa, že Darcy kucká, já ho ještě uklidnila, že to nemusí být kašel a ať ji sleduje...no a ani jsme se nenadály a asi za deset minut začla i Algida...bez předešlých příznaků začla kašlat, dávit se i zvracet, celou noc jsem s ní probděla, měla dusivé záchvaty a včera jsme vyrazily za panem doktorem...jedná se o infekční virový kašel, máme pilulky a léčíme...podchytily jsme to naštěstí včas, šílené záchvaty jsou ty tam, už jen trošinku frkáme, semtam kucknem a už máme zase radost ze života...ikdyž je zatím dost slabá, už zase nosí hračky ;o) Ve středu jdeme na kontrolu a věřím, že budeme brzy fit...
 
19. listopadu 2009
  • Konečně jsme se dočkaly výsledků RTG...před pěti týdny jsme se s Algouškem vydaly na veterinární kliniku MVDr. V. Rašky, aby nám udělal snímečky na posouzení kyčlí...no nebudu napínat, Algušek má HD B, tedy jedničky s úhlem 105 stupňů na obou nožkách...podle ofiko papíru máme tedy téměř normální kyčelní kloub :o) No mohlo to být o fous lepší, ale hlavní je, že je v pořádku a může vesele sportovat bez omezení. Je to prostě moje jednička, žádné béčko :o)
16. listopadu 2009
 
  • Tramtadadááá...tak je to tady...oficiálně Vám oznamujeme, že jsme změnili webhosting a máme nové stránečky...i tyto jsou dočasným řešením, ale snad se Vám u nás bude líbit a najdete tu všechno, co jste dříve nenašli...
 
 
15. listopadu 2009
 
  • dlouho jsme nepodnikli žádnou expedici, a tak jsme jednu svolali na tudle neděli. Počasíčko ikdyž ráno trošku zlobilo, se umoudřilo dříve než jsme se nadáli, a tak nám nebránilo nic v tom, vypravit se na...
EXPEDICI "KINBETSIJ" neboli "OKOLÍM JISTEBNÍKU" aneb na bahenní lázeň jedna báseň :o)
 
Účastníci expedice: Jirka, Hanka a Máťa Maršálci s Kajdou a Ejrou, Verča, Tom s Airinkou a Eliskou, Luca s Peťou a   Monty, Misi, Neo, Bumi a zapůjčená Tara, Makeka s Balvánkem a Faustíkem, Dan a Vixie, Filip a Darcy a moje maličkost s Algouškem...
 
Trasa: po modré Jistebník ŽST - Jistebník rozc. - U bílovky - Pasečný most - žlutá Oderská lávka - Albrechtičky - Petřvaldík - zelená Košatka - Jistebník ŽST
 
Vzdušnou čarou 14,6 km, pěškometrem cca 19 km  
 
 
 
Bylo úžasně, počasíčko přálo, my se brodili neskutečně bahenným terénem, psi lítali tam a zpátky, přes potoky, pole, lesy, my se brodili za nima...pak jsme si sedli na louce a nasávali energii ze Sluníčka, které nejenže krásně a vydatně svítilo, ale i kvalitně hřálo...ušli jsme kus cesty, pořádně se nasmáli a užili si to...pesani mají v nožkách mnohem více a po šampónové koupeli už hezky aspoň na chvíli chrní...fotečky nějaké budou, až je fotografové někde zveřejní :o)
Děkujeme všem za prima den a těšíme se zaseeee!!!!  
 
 
  
14. listopadu 2009
 
  • upraveny a přidány další maličkosti, zkouška funkčnosti některých odkazů, atd.
 
 
 
13. listopadu 2009
  • dnes jsem zaplatila placenou verzi a už si jen počkáme, až nám ji aktivují...mezitím budu stále připravovat to, co bych Vám časem chtěla přehledně ukázat :o)
 
 11. listopadu 2009
 
  • pokus o založení něčeho nového :o) co nese označení webové stránky :o)