DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

NOVINKY 2013


5. listopadu 2013 - nejdražší žalud na světě

Jak se začal psát tento příběh ani nevím ... my do něj vstoupili v to nejnapínavější dějství ... minulý týden začala Algi zvracet, po ránu a jen trochu, pak byla celý den v pořádku ... totéž čtvrtek, totéž v pátek ... protože nám před časem snědla kus flísového přetahovadla, řekli jsme si, že s ní pro jistotu zajdeme, ať ji zkontrolují, jestli ji ještě neleží v bříšku a nedělá tam neplechu. Kdyby ho nesnědla, dneska bych o ní mohla psát v minulém čase ... až tak rychlý spád to mělo ... díky tomuto podezření jsme s ní, ještě s pejskem s vrtícím ocáskem a veselým okem, jeli v pátek v podvečer na veterinu, aby zjistili, co ji vyvolává ono zvracení ... kdybychom podezření neměli, asi bychom ji nechali během víkendu v klidu a jeli na veterinu v pondělí ... při vyšetření zjistili, že nic nezjistili ... bříško bylo plné šíleně zapáchající tekutiny, žaludek byl mnohonásobně zvětšený, ale nikde, ani po sonu, RTg a dvojté endoskopii nebylo vidět nic víc, než podrážděnou žaludeční sliznici a jícen ... po probuzení z narkózy jela s námi domů, že ji máme hlídat a postupovat podle rad lékařů. Bohužel se během noci a brzkého rána její stav zhoršil, blinkala při každém pohybu ohromné množství smrdící tekutiny. Okamžitě jsme jeli na veterinu, kde ji hospitalizovali, napíchali kapačky a infuze a rozjeli pátrání po tom, co ji trápí ... Operace měla přijít až v krajním případě, ale už za dvě hodiny mi volali, aby mě informovali o zhoršení stavu. Přestože nebylo nikde nic vidět, rozhodli se Algouška otevřít, protože z výsledků krve bylo patrné, že někde pravděpodobně nekrotizuje tkáň. Operace skutečně odhalila cizí těleso ve střevech. Ale nebylo to flísové přetahovadlo, ale velký žalud, který zablokovat průchodnost střev mezi tenkým a tlustým střevem. byla to otázka maximálně hodin, kdy mohly nastat život ohrožující komplikace, a tak doktorům z kliniky ABvet v Bohumíně děkuji doslova za záchranu jejího života. Díky intuitivnímu rozhodnutí nám ji zachránili. Algi je od soboty rána stále hospitalizována, ale už se jí vede lépe a pokud poslední dnešní vyšetření dopadnou dobře, půjde večer po 4 dnech domů ... pravidelně ji navštěvujeme a je lepší a lepší každým dnem :) ... dokonce už má opět čertíky v očích a chtěla by plnit nějaké povely. Je slabá, vyhublá, ale už pozvolna dostává kašovitou stravu ... rekonvalescence asi chvíli potrvá, ale teď už snad můžu říct, že bude zase skákat přes kaluže a snad i překážky :)

A jak se k ní ten žalud dostal? Nevíme ... podle mě to neví ani ona sama ... pravděpodobně venku při hře, rozhodně ne v klidu, protože tydle malé věci mají u nás zákaz ...

Tak a co s tím nejdražším žaludem na světě? :) ... Až bude nějaká dražba, asi ho vydražíme na pokrytí léčebných výloh :)

4. listopadu 2013 - ať žije uspěchaná doba

Je to neskutečné ... skoro 4 měsíce ani řádek ... po návratu z expedice se událo tolik věcí, že nebyl čas, chuť a hlavně ani síla na aktualizování. Tak snad s příchodem podzimních a zimních večerů to bude trochu jinak :) A co se tedy událo za dobu, co jsme se odmlčeli? V rámci možností jsme jezdili po trénincích agility a výletech, pomalu nocovali v práci, uspořádali jsme pořádnou veselku, byli na horách, potřetí zavítali do Londonu a zachraňovali život Algouškovi ... mezitím ještě připravili knížku o exportu k jejímu druhému vydání a setkali se s legendou motorsportu Johnem Hauglandem ... bylo toho moc a nebude toho míň ... to jsme prostě my :)

pár obrázků z veselky :)

krátké video z milionu fotek :)

pár obrázků z Londonu :)

pár obrázků z Londonu ;)

3. července 2013 - novinky nenovinky

Ahoj všem, tento web žije víc, než kdykoli předtím, děkujeme vám za to, že nás sledujete. Klidně nám i napište do guestbooku, ať víme, kdo na nás kouká a jak se mu naše chystaná výprava líbí ;) ... proč ale píšu novinky nenovinky? Veškeré hlavní dění se teď přesouvá do palubního deníku výpravy, takže ikdyž tady se nic neděje, je velmi pravděpodobné, že tam ano ... sledujte tedy přímo náš palubní deník a budete v centru dění ... odevšaď kde na cestě potkáme wi-fi nebo možnost se připojit k internetu, podáme hlášení ;)

29. června - Slůně svatebním vozítkem

Kamarádka Zuzanka se nám vdala a protože je můj nejlepší mitfára už po mnoho let na srazech, vybrala si Slůně jako vůz, co ji na zámek k oltáři přivézt měl ... tak jsme ho vypucovali a měli velikou radost z toho, že vše vyšlo jak mělo :) Autíčko budilo na státním zámku Raduň velký obdiv, lidé - i cizí - se u něj zastavovali a fotili ... vše klaplo jak mělo, počasí vyšlo předpisově a Slůně šlapalo jako hodinky! Teď už ho čeká velký výlet .... svatební kytici na kapotě vyměníme za nápis expedice a jedééém ... sledujte nás, budeme se pravidelně hlásit :)

27. června 2013 - máme se hekticky, ale s úsměvem!

Dorinka se pořád lepší, nadšený při první velké kontrole byl i pan doktor Novák z bohumínské veterinární kliniky AB Vet, který ji operoval. Musíme stále dodržovat hodně přísný režim, ale pomalu startujeme s rehabilitacemi a věřím, že Dori bude zase brzy fit. Do Skandinávie dostala povolenku s námi vycestovat, takže pojedeme v plném počtu a moc se tam těšíme. Jak probíhají přípravy se dozvíte v palubním deníku :) O víkendu bylo Slůně v AUTO WELLNESS, kde ho pořádně vypucovali na sobotní svatbu kamarádky. Omlouvám se za kusé zprávy, ale přípravy vrcholí a času je málo :)

16. června 2013 - Dorinka se lepší před očima :)

Popírá prognózy lékařů a neuvěřitelně rychle se uzdravuje ... na nožičku už opatrně našlapuje a získává v ní stále větší oporu :)

15. června 2013 - Artíkovy první narozeniny a rodinné setkání

Algidí synoveček Artík vyrostl v krásného kluka a protože pořádal oslavu, sjela se rodinka na oslavu. Bylo vedro, borderky blbly na zahradě, Dorinka nabírala síly a dvounožci grilovali a dobře se bavili :) ... prima den to byl :) Díky :)

13. června 2013 - Dorinka po operaci

Neptejte se, kolikátá operace to v životě Dorinky už byla, protože ani já už to nedovedu přesně spočítat. Nicméně doufejme, že to byla opravdu ta poslední a bude už mít holka nadosmrti klid ... dnes podstoupila zákrok, revizi ramenního kloubu, které si před měsícem nešťastně vykloubila. Vykloubením si přetrhla bicepsovou šlachu a podle slov pana doktora, to vypadalo docela šíleně. Teď už ji má zrevidovanou, ošetřenou a volnou (bicepsová šlacha se po tak dlouhém odtržení nepřišívá zpět, pejsek ji pro pohyb téměř nepotřebuje a nemělo by ji to pak ovlivnit v pohybu) ... Dorinka to zvládla statečně, teď pořád spinká, ale naštěstí ji není špatně, před týdnem to bylo podstatně horší ... Po dvoutýdenním klidu nás ještě před dovolenou čeká nástup na rehabilitace, tak držte palečky, ať se dobře zahojí a je konec všem zdravotním útrapám ;)

10. června 2013 - MR BCCCZ v agility 2013

Perfektní víkend v perfektní společnosti. Když jsme loni z borderčího mistrovství odjížděli, měli jsme rozporuplné pocity z organizace, která se příliš nevydařila. Pořadatelský tým byl nový a ne vše jim šlo tak, jak bylo u tohoto závodu zvykem. Letos se pořadatelství ujal ten nejlepší tým kolem Marti Vaškebové a Radanky Růžičkové a dostali tento závod opět tam, kam patří. Tedy na ty úplně nejvyšší příčky. Organizace šlapala na jedničku a protože se celá akce konala ve stejném místě jako loni, užívali jsme si i letos dokonalé výbavy apartmánu, krásného prostředí i na jedničku objednaného počasí. Já jsem v minulém týdnu při práci na Slůněti v dílně dobře prochladla, ve čtvrtek mě přepadlo silné nachlazení, se kterým jsem se prala po celý víkend ... Algi byla až na výjimky opravdu moc šikovná, hezky reagovala, a tak se opět slabším článkem týmu stal lidský jedinec. Ale užily jsme si to maximálně ... a poslední běh byl třešinkou na dortu. Moc mě potěšil a podrthl tak celý úžasný víkend ... Algidí sestřička Beizzinka byla na tak velké akci poprvé a v mistrovství A1 se umístila v první desítce. Moc gratulujeme a těšíme se na příští rok!

6. června 2013 - Dorinka má přetrženou šlachu bicepsu

Na dnešek jsme byly s Dorinkou objednány na detailní vyšetření jejího ramena, které si pochroumala už před měsícem na táboře ve Větřkovicích. Tehdy nám v Opavě na veterině řekli, že to bylo pravděpodobně luxované, a že tomu pomůže klid. A tak jsme byly v klidu skoro měsíc, ale ramínko úplně v pohodě nebylo, spíš naopak. Poměrně často, ikdyž ne nijak dramaticky, dorinka kulhala. Dnes jsme se tedy vypravily na kliniku AB vet do Bohumína za MVDr. Novákem, který Dorinku vyšetřil a zjistil, že kloub, jamka i kosti jsou v pořádku, ale bicepsová šlacha je přetržená. Odebral ji i vzorky kloubní tekutiny a zjistil, že v levém rameni má velký zánět s výskytem krve. proto jsme se dohodli na dalším postupu a Dorinku čeká další - už ani nepočítám který - chirurgický zákrok. Otevřou ji to, vyčistí šlachu, kloub i úpon, naaplikují léčiva přímo do kloubu a pak už bude snad jenom dobře. Držte nám palce!

5. června 2013 - za měsíc už budeme na cestě

Letí ten čas neskutečně, a tak se z našich prvních nesmělých plánů, které se objevily v našich hlavách už více než před rokem, stává realita. V těchto dnech pomalu začínají v našem nabitém programu vrcholit přípravy na expedici Scandinavia. Budete-li chtít, můžete dění kolem naší cesty sledovat přímo na těchto stránkách. Neumím říct, jak aktuální to zpravodajství bude, ale pokud to bude jen trochu možné, hlášení podáme bezprostředně. Odkaz na expedici naleznete v menu na levé straně, nebo přímo zde ... zatím je tam přibližná trasa a v samostatném palubním deníku to, co chceme vidět plus to, jak se chystáme :)

1. - 2. června - intenzivka ve Větřkách

MR BOC ČR v agility se neúprosně přiblížilo a poslední trénink před ním taky ... prima parta lidí, super večerní zábava a vůbec ne letní podmínky ... trénovalo se dobře, ale s Algi jsme si vybraly víkend blbec. Snad se nám povede příští víkend lépe :) ... Víkendová deprese je pryč a my se už maximálně těšíme na super lidi a prima prostředí, které na nás určitě ve Strážnici čeká. Držte nám palce, ať si odvezeme domů super pocit z našich výkonů :)

17. - 19. května 2013 - návštěva Bratislavy

Loni Hamburk, předtím Londýn ... teď bylo na řadě další evropské "velkoměsto". Pejsci zůstali doma, resp. na chalupě vegetili ve společnosti rodičů. Už jsme jeli autem, letěli letadlem, tentokrát jsme nasedli do vlaku a vydali se v počtu pěti lidí na poznávací výlet do hlavního města našich bývalých bratrů, teď už východních sousedů, do Bratislavy. Město je to velmi hezké, hlavně jeho stará část, ale je opravdu malinké a vývojem tak 15 let zpátky. Má atmosféru, hezká zákoutí, ale taky neopravené domy, posprejované fasády a vlastně vše, co posprejovat jde. V MHD používají ještě 30 let staré autobusy značky IKARUS a celkově kulturně moc nevynikají. Po Dunaji sice jezdí lodě, ale za poměrně velkou sumu toho moc neuvidíte a výklad si musíte taky udělat sami ... ale aby to nevypadalo, že se nám tam nelíbilo, musím vyzdvihnout krásu a čistotu starého města, hezký výhled z UFA a vynikající večeři v té nejlepší italské pidi restauraci, na kterou jsme narazili náhodou v nějaké z bočních uliček ... bylo hezky a hlavně odpočinkově ... díky :)

13. května 2013 - Malá ochutnávka fotek z focení Slůněte pro časopis

foto: Petr Homolka (časopis AutoTip Klassik 05/2013)

12. května 2013 - Dvojzkoušky Ostrava Třebovice

A aby nebylo agility málo, po jednom dni odpočinku jsme se s Algi vypravily na další závůdky. Přiznám se, že se mi vůbec nechtělo, venku ošklivě a únava pořád neodezněla, ale vschopila jsem se, zabalila nám věci a vyrazily jsme. Pískal Peťa Dostál a oba parkury se mi moc líbily. Oproti klasickým jedničkám měly jeho parkury i myšlenku. První běh jsem byla jako prkno a podle toho to taky vypadalo, Algi sice dělala všechno co mohla, ale nezachránila to. Druhý běh patřil k našim dosavadním nejlepším. Sice jsme se takovou nalou blbinou diskly, ale Algidí rychlost a reakce v techničtějších pasážích mě nadchly. Opravdu. Byla dokonalá. Mám z ní velikou radost, je to střela, kterou je težké ukočírovat a já navíc nemehlo prvotřídní, ale tendle běh mi ukázal, že se možná jednou i na těch závodních tratích sladíme :) Diky Algoušku za ten krásný pocit včera :)

5. - 10. května 2013 - VIT agility aneb když musíš, tak musíš

Z Luhačovic jsme se vrátily kolem osmé večer, já dobalila věci, naházela je do auta a hurá na cestu do Větřek. S sebou samozřejmě učení (němčina) a taky hromada práce, počítač a knížka, že určitě bude čas na relax a odpočinek.  Nakonec se relax vůbec neuskutečnil. Ponaučení pro příště, nikdy neber slova a písmo trenéra psané v info mailu nadarmo, ale naopak věnuj jim velkou pozornost a čti ho hned víckrát. V neděli večer jsem stihla akorát vytahat věci z auta, prohodit pár slov s ostatními účastníky a poměrně brzy jsme všichni odpadli do postelí. Druhý den ráno se opravdu - tak jak bylo psáno v mailu - začalo v půl sedmé velmi intenzivní rozcvičkou. Po ní chvilka oddechu na snídani, a pak měl přijít na řadu první ze série tréninků. Ale nepřišel. Naše trenérka totiž prodělala zásadní zdravotní komlikace, a tak jsme místo na parkur, valily do Opavy do nemocnice. Celé dopoledne nám ji dávali dokupy, ale nutno říci, povedlo se. Přestože bylo pondělí neplánovaně volným dnem, odpočinek se ke mě nedostavil. Nejprve celé dopoledne v Opavě v nemocnici, abychom tam pak strávili i celé odpoledne, prozměnu na veterině. Ano, tentokráte byla ve hře opět Dorinka a její vykloubené ramínko (nešikovně seskočila z klína). Zatímco tedy ostatní nabírali síly, já během jednoho dne absolvovala hned 4x cesty z a do Opavy. V úterý se to opakovalo - museli jsme na kontrolu - naštěstí jen s Dorinkou a stav Lucy umožnil všem, zapojit se do tréninku. Až do pátku jsme mořili svá a psí těla, naběhali stovky jarních kilometrů, perfektně se bavili, táborákovali nebo zpívali ... ale i tak byl tento tábor v něčem úplně jiný. Byl tak náročný, že všichni odpadávali do postelí podstatně dříve než roky předešlé a zodpovědný přístup byl taky znatelný. Algi běhala moc hezky, dokázala se hezky poprat s rozlišovačkama, technickýma pasážema či parkurama na rychlost. Hlavička ji to pobírala dobře a kiksů bylo minimálně. Celý týden se nesl v perfektním přátelském duchu plný smíchu a legrace a hláška: "Já už do Opavy nejedu" pomalu zlidověla :)

Dorince se daří již podstatně lépe, její regenerační schopnost je opravdu zázračná. No a já taky regeneruju, ale ani zdaleka takovou rychlostí a intenzitou, jako ona ... díky všem za prima týden. Sedm intenzivních agility dnů jsme zvládky bez újmy, naopak s kusem snad dobře odvedené práce za námi :)

Obrázky snad časem přibudou, zde společné foto skupinky :)

4. - 5. května 2013 - intenzivka v Luhačovicích

Že bude květen velmi intenzivně agilitní jsem věděla už dlouho. Pohled do nabitého kalendáře mne pak v těchto myšlenkách jen a pouze utvrdil. V pátek večer po příjezdu z Boleslavi na mě čekal neoblíbený úkol - sbalit sebe a psy na intenzivku a hned poté na tábor agility. Dojela jsem v noci, utahaná jako kotě a se vší vervou se pustila do balení. Uprostřed noci bylo hotovo, ráno v pět zvonil budík a my vyrážely vstříct sedmidennímu agility zápřahu nejprve do Luhačovic, poté plynule do Větřkovic ... cesta do Luhaček byla veselá, na palubě jednoho vozu se vezlo 6 psů a tři Lucie, atmosféra mezi trénujícími byla úžasná a ten servis, který nám byl dopřán se dal rovnat vícehvězdičkovému zázemí. Algi běhala hezky a aby jsme předešly problémům s neposlušnou levou přední, vydatně jsme resetovaly systém :) ... podařilo se ... obavy se druhý den rozplynuly a odjezd na tábor se realizoval.

1. května 2013 - dvojzkoušky v Lahovičkách

Přestože byl první máj, lásky čas, museli jsme tento den strávit s Ondrou odděleně, protože ani jednoho nepustila za druhým přes celou republiku práce. Na volný den mě tak Dejnuška přemluvila k tomu, abychom si jely s Algi zazávodit do Prahy na dvojzkoušky, které pískala Alice Glöcknerová. Parkury byly docela hezké, hlavně ten druhý se řadil do kategorie trošinku náročnějších jedniček, my jsme ale opět ukázaly, že se na závodních tratích teprve ladíme. Zanechaly jsme však prý velmi dobrý dojem a jedny z nejrychlejších časů. Algi běhala moc hezky, den jsme si užily a večer pak strávily ve společnosti rodiny v Praze. Ještě musím zavzpomínat, neboť právě 1.5. před šesti roky se udála závodní premiéra s Dorinkou. Jojo, ten čas v agility tak strašně rychle letí :) Zde dvě foto z lahoviček zachyceno objektivem fotografa s přezdívkou Asuka ...

27. dubna 2013 - Týden s velkým T skončil 7. jarním sletem v MB

Sobota byla ve znamení autíčkového srazu, který se již tradičně koná kolem MB. Protože jsem tam byla Sluníčkem, nechyběli jsme. Ondra jako navigátor bohužel nemohl dorazit, tak jsem vzala kolegyni z práce s jejími chlapáky a vyrazili jsme společně vstříct novým poznáním. Oni na startu AOSky úplně poprvé, ale zvládli to na jedničku. Všichni jsme si to užili maximálně a i když byl sraz dvoudenní, já jsem jela domů už v sobotu, protože nás doma čekaly holky s Ondráškem. Sraz se maximálně vydařil, užili jsme si fůru legrace a když jsem jela v noci domů, mezi Mohelnicí a Olomoucí jsem potkala dvě krásná autíčka, jak jsem posléze zjistila vzácné značky MINI MARCOS, které jely také z nějakého srazu. Tak jsme se chvíli předjížděli a mávali na sebe, abychom pak za olomoucí zastavili na pokec a kafe. Slovenští kluci uznale pochválili 48 koníků pod kapotou stovečky, která se statečně prala se 190 koníky pod kapotou tohodle prcka. Malé britské autíčko měří jen jeden metr a jeden centimetr, ale na cestě jej nepřehlédnete. po 15 minutách milého pokecu jsme společně až do Hranic, kde se kluci oddělili. Únava z cesty byla ta tam a mě zbyla na památku tadle fotka a úsměv na rtech :) Tímo zpravodajstvím končí hlášení o autech, příště snad už zase něco o psích holkách, které tento týden odpočívaly doma :)

25. dubna 2013 - Slůně modelem

Jak jsem již níže naznačila, Slůně jelo do MB kvůli focení. Dneska se fotilo do časopisu Auto Tip Klassik a na konci května jej budete moci shléhnout na stránkách v článku o Škodě 100. Páni novináři byli moc milí, focení probíhalo před muzeem a pak na nádvoří a předzámčí zámku Stránov a dynamické fotky vznikaly na silnici mezi Jizerním Vtelnem a Mladou Boleslaví. Bylo to dobrodružné, hlavně ty fotky v pohybu a podle heblátek, která pan fotograf používal, soudím, že se máme opravdu na co těšit :) Až fotečky budou, určitě se pochlubím :) zde jedna malá ochutnávková z mého mobilu ...

24. dubna 2013 - Slůně v továrně a muzeu

Sice jsme jedno dobrodružství plánovali, ale to se má udát až zítra ... jedno se však událo již dnes ... včera jsem se se stovečkou vypravila po vlastní ose do MB proto, aby se zítra nechalo vyfotit pány fotografy do jednoho časopisu ... to nás taky zítra čeká ... ale dnes ... dnes, kdy v rámci cyklu přednášek o historii automobilky měla zaznít ta moje o zajímavostech z exportu, se událo něco neplánovaného ... abych na pódiu nebyla sama, dostalo Slůně povolení k vjezdu do továrny a bylo na jeden den vystaveno na místech, kde se představují nové modely. Byl to neuvěřitelný pocit s tím autem po 37 letech projíždět místy, kde bylo vyrobeno. provoz se pomalu zastavil, lidé se otáčeli a ti starší vzpomínali, jak ta auta v mládí montovali. Kolem oběda jsme pak stovečku nainstalovali na pódium v přednáškovém sálu a během přednášky mi dělalo společnost. Přednáška se snad povedla a autíčko sklidilo velký obdiv. V záři reflektorů vypadalo fakt luxusně :) ... přikládám obrázky plus jeden bonusový, abyste viděli, že nekecám ... na horním já a Slůně během přednášky, na spodním předseda představenstva a nová Octavie :) ... velká pocta pro Slůně a samozřejmě i pro mě ;) zkuste najít deset rozdílů ...

22. dubna 2013 - probuzení Slůněte

Slůně je definitivně vzhůru. Naši společnou sezonu zahajujeme se stavem 52 290 km na tachometru a hned tento týden nás čeká první sraz a taky jedno dobrodružství ... zde můžete kouknout na pár foteček z první jarní projížďky po podvečerní Ostravě ... o tom, co nás tento týden čeká, až příště :)

14. dubna 2013 - první jarní výlet - Raduň

Zima letos trvala opravdu dlouho. Sluníčko se schovávalo a za toho čtvrt roku se ukázalo vážně opovážlivě málo. A tak když začalo tento týden intentivněji svítit, a ten sníh co napadl rychle roztál, nelenili jsme a s Verčou a Danem jsme vyrazili na fajn první jarní procházku ... pro Algi to byla první mírná zátěž po týdenní léčbě šlachového úponu bicepsu přední levé nohy a krom Sluníčka mi udělala radost právě ona, že jsme se po zátěži vrátily domů bez kulhání :) ... Ještě týden regulovaného pohybu a pak hurá zpět na parkur :) Tady pár obrázků z Raduně ... Sluníčko svítilo opravdu vydatně a nabilo nás pořádně novou energií ... jupí juch ...

13. dubna 2013 - všechno nejlepší Algi!

Je to neuvěřitelné ... přesně před pěti lety, v 5:45 ráno, třetí v pořadí, přišla na svět naše zmrzlina ... změnila nám životy od základů. Každý den vymyslí něco nového, každý den přinese minimálně jeden důvod k zasmání se ... neuvěřitelně veselý pes ... tak tedy Algoušku, všechno nejlepší k těm Tvým půlkulatinám, hlavně zdravíčko, běhání po parkuru i mimo něj, ať Ti nikdy nedojde ta zásoba veselosti a blbin, kterýma nás neustále zásobuješ ... Je Ti už pět, ale rozum jako malé šťastné dítě ... všechno nejlepší!

A protože měla narozeniny, nastal "jednouzaroknakupovací" den a vyrazily jsme spolu do zverimexu na velké nákupy ... to bylo štěstí ... paní prodavačka se ji věnovala jak v nějakém nóbl butiku a když zjistila, že je oslavenec, přidala i několik dobrůtek a pamlsků zdarma jako bonus ... Algi si pak mezi hromadou hraček vybrala jednu - plyšovou pískací (máme jich doma milion a pořád vedou) - kupodivu ani ne nejdražší jako posledně :) a pak pyšníce se s ní v tlamě opustila prostory nákupního domu za velkého odbidu všech kolemjdoucích ... užila si svůj den :) a hračka přežila první den s námi :)

Níže malé narozeninové videjko:

 

7. dubna 2013 - poslední intenzivka na Čeladné

Měla to být první venkovní, vlivem počasí se z toho stala poslední halová intenzivka. Algi běhala moc hezky, ikdyž z počátku velmi rozverně a bez soustředění ... v neděli se opět po zátěži ozval problém s přední levou nohou. Vždy po zátěži (asi tři týdny zpět) se rozkulhala, ale velmi rychle (do druhého dne) se zregenerovala. Rozhodly jsme se proto navštívit veterináře, byly jsme rovnou u dvou, Algi se snažila problémy zamaskovat, doktoři přesto identifikovali pravděpodobný problém s úponem bicepsu, dostala tedy klid na lůžku, nějaký preparát na svalstvo a kosti, který zmírňuje záněty a začli jsme léčit ... od parkuru na chvíli nucená pauza, ale raději takto, než pak s větším problémem ...

2. dubna 2013 - Dorinka chameleon

aneb tak jde čas s naší nejprve černobílou a dneska už bílošedou Dorinkou :)

31. března - Slůně je vzhůru

Tuto zimu jsem si řekla, že nebudeme stovečku klasicky zazimovávat ... Slůně zůstalo tak, jak přijelo v srpnu z HG, baterka zůstala v autě, fridex byl dostatečně hustý, a tak jsem si řekla, že se pokusím několikrát během zimy Slůně nastartovat, protočit kolečka a zase ho schovat ... povedlo se to jen jednou, v listopadu, poté až tuto sobotu ... jela jsem se kouknout, jestli je v garáži vše v pořádku, Slůně se tam na mě už smálo, nedalo mi to, napumpovala jsem benzín a otočila klíčkem ... baterka držela a po asi třech převalovacích pokusech se motor protočil ... sice bez dokladů, ale za krásného počasí bez soli, jsem nasedla a ujela prvních asi 400 letošních metrů kolem garáže :) ... slůně je tedy vzhůru a moc se s náma těší na plánovanou expedici po Skandinávii, kam vyrážíme v létě :) ... chystáme pro Vás podrobné reportáže ;)

Video prvního letošního převalování motoru tady :)

 

24. března 2013 - "Koukej" :)

Holky umí nový povel a koukají jak o život :)

20. března 2013 - březen, za kamna nepolezem ...

Již delší čas přemýšlím, jestli tyto webovky mají smysl či nikoliv a vždy, když přemýšlím, že je zruším, se najde někdo, kdo mi je pochválí nebo řekne, že je rád čte, a že už dlouho nic nového nepřibylo. Tak já tedy veřejně prohlašuji, že se kvůli vám, té drobné hrstky, budu i nadále snažit, a že to důležité, co píšu o nás na FB, budu opět dávat i sem. Snad mi to nějaký ten pátek vydrží.

Pozorní si jistě všimli, že ubylo rubrik v menu a v těch, co zůstaly, došlo také ke změnám. Informace tam byly neaktuální a snad i nepodstatné :)

Co se tedy u nás děje? Trénujeme, závodíme (v březnu jsme byly na Vosacupu a závodech pro každého v Horce nad Moravou a ještě plánujeme speciál speciálů na konci měsíce v Suchdole), canisterapeujeme (pravidelně v domově seniorů a u dětí ve speciální ZŠ) ... pendlujeme mezi Ostravou a Boleslaví a snažíme se u ničeho podstatného nechybět. Rozhodně nejsme zalezlí za kamnama a jen nečekáme na jaro, ikdyž sluníčko nám více než chybí a jeho energie jakbysmet. Než bych sepsala to, co bylo, koukněte raději na obrázky. Příště už podrobněji :)

  • Intenzivka na Čeladné - leden 2013

  • Výlet do Beskyd - chata Kotař - leden 2013

  • Výlet do Beskyd - Čeladná - Smrček - leden 2013

  • Canisterapie a výtvory dětí - únor a březen 2013

  • Intenzivka na Čeladné - březen 2013

 

26. ledna 2013 - nový rok je tady a s ním i aktualizace :)

Je sobota, za námi už skoro 26 dní nového roku. Konec toho minulého byl plný zážitků v Římě, a dále rodinných okamžiků, kdy jsme celá rodina pohromadě (21 lidí malých i velkých) trávili společně Vánoce na horách v Jeseníkách a konec roku pak na chalupě ve Straníku. Protože toho bylo před Vánoci v práci opravdu moc, odpočinkový čas jsme si náležitě užili. S Algi jsme jezdily po trénincích agility a opět se po nuceném pracovním - naštěstí jen krátkodobém - výpadku dostaly do tréninkového tempa. Tento rok již nenecháme nic náhodě a tréninky máme rozplánovány na půl roku dopředu :)

První dny roku 2013 byly ve znamení oslav kulatých narozenin, tréninků na Čeladné, výletů do hor a pak hlavně hledání nového bydlení v mém pracovním působišti, Mladé Boleslavi. Skvělé místo, kde jsme bydlely s holkama třičtvrtě roku, jsme musely ke konci roku opustit a najít něco nového - pronájem v MB s pejsky jako spolubydlícími, se zdál být však nadlidským úkolem. Nakonec se podařilo, a tak jsme místo práce a souběžně s ní a za pomoci všech dávali dokupy jeden byt. Dnes už je to útulný 1+1 a já mám své přechodné "doma" po dobu pracovní opět zajištěno.

Nový rok je tedy v plném proudu, nezačal nijak pomalu, ale hned v obrovském tempu. Přejeme všem ať jej mají úspěšný a veselý, pohodový a všechno, co se chystají udělat, ať jim dělá jen a jen radost :) My se chystáme užívat si všech volných dní, jak jen to půjde ... tak na to taky myslete ... že zpomalit a kouknout se občas kolem sebe vlastně není vůbec od věci :) krásný třináctkový rok všem, snad přinese štěstí :)